IK BEN MAURITS VUISTER

Inmiddels ben ik al flink wat jaren in de regio De Bilt en Bilthoven actief als fysiotherapeut, manueel therapeut en gezondheidswetenschapper. En juist door deze brede achtergrond kan ik gerichter te werk gaan tijdens uw behandeling. Dankzij mijn wetenschappelijke achtergrond kan ik ook snel beoordelen of een nieuwe ontwikkeling op waarheid berust of dat het pure kolder is. Helaas komt dat laatste nogal eens voor.

SPECIALISATIE IN ORTHOPEDISCHE KLACHTEN

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van orthopedische klachten bij volwassenen. Mijn manier van behandelen is vooral erg effectief en (daardoor) populair bij mensen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar. De uitgangspunten van mijn therapie zijn ‘uitleg’, ‘motivatie’ en uiteraard ‘bewegen’. Ik vind het belangrijk dat u kunt herstellen door de juiste kennis van trainingsopbouw en inspanningsfysiologie.

Vooral complexe zorg spreekt mij aan. Als iemand al overal voor hulp is geweest, dan bij mij komt en ik kan tóch iets nog voor ze betekenen… daar word ik echt blij van. Omdat ik een betere kijk heb op wat wel en wat niet werkt en omdat ik ze goed kan motiveren en het ze kan uitleggen.

HET MENSELIJKE EN FYSIEKE ASPECT

Ik vind dat ik een prachtig vak heb. Met mijn behandelingen maak ik mensen weer blij. Ook als hun klachten niet volledig te verhelpen zijn, kun je tóch iets voor ze betekenen. Wat mijn werk ook leuk maakt, is het menselijke aspect. Tijdens een behandeling praat je toch over van alles en dan krijg je ook mee wat ze inspireert en wat ze raakt. En dat vind ik mooi. Tot slot vind ik het ook fijn om fysiek bezig te zijn. Ik blijf niet in mijn stoel zitten, maar kom zelf ook in actie met manuele behandelingen en oefentherapie. Iedereen gaat ‘behandeld’ de deur uit.

OP DE HOOGTE VAN ONTWIKKELINGEN

Het vak is echt anders dan 10 en dan 20 jaar geleden. We hebben meer kennis van het menselijk lichaam en hoe optimaal te trainen en manueel te behandelen. Ik ben erg actief binnen de beroepsgroep en blijf hierdoor goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Als er iets nieuw is op het gebied van behandelingen of het bewaken van de kwaliteit, dan weet ik het als een van de eerste. Dat vind ik persoonlijk ook erg belangrijk. Als therapeut heb je toch invloed op de gezondheid en het welbevinden van andere mensen, dan ben je – vind ik – ook verplicht dat zo goed mogelijk te doen. Tevreden patiënten staan bij mij voorop!