Iedere klacht is anders én iedere patiënt is anders. We kijken daarom altijd eerst goed naar wat het probleem precies is, waar u last van heeft en waar u zelf aan wilt werken. Wat zijn uw doelen en wensen? Ik wil weten wat uw persoonlijke ervaringen zijn en om dat te ontdekken, vraag ik altijd verder door. Daarnaast voer ik een lichamelijk onderzoek uit om uw fysiotherapeutisch behandelbare aspecten duidelijk te krijgen.

WAT VOOR U HET BESTE IS

Vervolgens maken we een persoonlijk behandelplan en leg ik u uit wat voor u de beste aanpak is. Hoe u het beste kunt bewegen en hoe u uw training moet opbouwen om te herstellen. Enthousiast aan de slag gaan is goed, maar overbelasten niet. En té voorzichtig aan doen werkt ook niet, u boekt dan eigenlijk geen of te weinig resultaat. En daar gaat het om: dat de behandeling en training u altijd iets opleveren.

HET BEGINT MET BEGRIJPEN

Als u begrijpt hoe uw lichaam werkt en hoe u er nu goed mee aan de slag gaat, dan is het ook veel gemakkelijker om resultaten te bereiken. Ik zorg daarom graag voor een goede voorlichting. Zo denken veel mensen dat als ze pijn hebben tijdens bewegen, dat dat schade veroorzaakt. Dit is echter niet altijd zo. Daarom zorg ik ervoor dat u weet wat u niet, maar ook wat u juist wél moet doen. Ik leg u helder uit wat u kunt doen om sneller te herstellen.

MEER MOTIVATIE BIJ TRAININGEN

In mijn praktijk werk ik met ‘motivational interviewing’. Dat is een soort vraag-antwoordspel om u meer te motiveren. Op deze manier zorgen we ervoor dat u in beweging komt en actief zélf gaat trainen. Ik ga daarbij alleen voor wetenschappelijk bewezen interventies. Zo bied ik manuele therapie, concrete oefeningen voor thuis en gerichte trainingen om uw beperkingen weg te werken.

DUUR VAN DE BEHANDELING

Soms duurt een traject kort en soms moet u er wat langer voor uittrekken. Hoe vaak u bij me langskomt hangt af van de ernst van uw klachten. De behandeling zelf duurt iedere keer 30 minuten. Samen zorgen we ervoor dat u gemotiveerd blijft en resultaten behaalt. Tijdens de behandeling werk ik ‘hands-on’ met mobilisatie, manuele therapie en oefentherapie. Iedereen gaat ‘behandeld’ de deur uit.

Lees meer over mijn ervaring en achtergrond